ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Slut

2012-03-19 10:15:14 / 0 kommentarer ..


Haha alltså gud jag är helt lost nu för tiden på dagarna. Eller ja det är ju inte bara under dagtid utan det är ju under all tid förutom i skolan. Är så slutkörd när jag kommer hem så jag orkar oftast inte starta datorn eller ens se åt den. :P Har prov nu så det sjunger om det så jag orkar oftast inte engagera mig något speciellt och helgerna vill jag ju umgås med mina vänner och inte sitta vid datorn. Men har jag tur så kommer det gå ganska bra efter onsdag att blogga. Måste försöka plugga ikväll så det blir ingen dator där inte. :P

Sitter just nu på skolan och ska göra lite intressantare saker än att sitta här och glo på min blogg. Haha :) Så nu får ni njuta utav en gammal bild som jag lagt upp för länge sedan när vi var påväg till H-sands hamnfest. (:




Back on Track,

2012-03-13 11:44:10 / 1 kommentarer ..


Alltså shiet, ibland får man ta vara på tiden och ha en stund för sig själv! Det var full rulle på lovet och i helgen så det här med bloggen glömdes bort. (a) Jag hoppas ni inte är allt för ledsna på mig med tanke på att jag faktiskt försöker hålla igång. Men jag hoppas att jag ska få lite mer tid till den nu och inte allt för mycket plugg! Vad jag vet så har jag ett prov nästa vecka och det provet har jag redan börjat plugga till så det ska gå alldeles utmärkt! Haha jag har än så länge inte fått IG på ett enda transportteknik prov och jag hoppas att det ska fortsätta så. Men det är ju helt upp till mig!

Så vad har ni gjor för något nu under lovet? Eller har ni jobbat? Med tanke på att jag har ca 20läsare om dagen vilket är förbluffande från min sida.. Skulle det vara intressant att veta vilken ålder ni ligger på?

Vad har jag gjort för spännande i helgen då som tog sååååå mycket tid så jag inte ens satt vid datorn? Jo i fredags så tolkade jag med ett par ur min klass som kom till Kramfors för en stört kul dag med sjuka intåg och massor utav skratt!


En utav mina favoritbilder från dagen! Bevis på att det gick gaaaanska fort :P

Men i lördags så var jag modell för en dag på förmiddagen. En ritkigt rolig upplevelse men synd att det kostade ett par kronor per bild. Så för min del blev det en utav ca 60 bilder som valdes ut. (:


Var riktigt nöjd med den faktiskt. (:


Ni ser ju vem jag var med, Marika! :')

Sen på kvällen blev det en "Utgång" dock nyktert för min del då jag inte mådde särskilt bra i varken mage eller huvud. :/ men det får vi ta igen en annan gång! :D

Så söndag spenderades med en lugn och avslappnat gäng som nog var rätt seg. :P Och igår började skolan! Så nu är vardagen sig lik i alla fall. ;)

Nej nu ska jag ta och röra på mig så jag inte missar min första lektion  för dagen! ;D


En bra början

2012-03-07 18:57:44 / 0 kommentarer ..


Goddag! Jag tänkte ta upp det här med ledarskap, ett par enkla övningar att göra i stallet/på gården/i paddocken. Låt bli att göra det i hagen till en början, det är hästens fri plats och speciellt om du har andra hästar i samma hage. Ta den till en lugn och fridfullt ställe där den är trygg i första början.

Lär din häst att stå still på gången/boxen när du ryktar, sadlar eller tränsar. Jag tänkte be en utav mina vänner vars häst hon kan lämna både med öppen box och i gången utan att hon går någon stans eller ens kliver åt sidan. (:

Kliver din häst ofta dig på tårna? Det är en dominans grej som får hästen att rätt å slätt klampa ner på dig. Det finns undantag men hästar har oerhört stor koll på vart dom har sina fötter och det är sällans dom kliver oss på tårna av olyckshändelse. Om du får din hästs hov på foten, försök rycka undan den och stampa sedan tillbaka. Inte en gång utan flera, tills den har flyttat sig något steg. Gå tillbaka till din plats -där du stod- och följer hästen efter så går du emot den. Flyttar den inte så kliv den på hoven igen. Det kanske låter elakt men det är precis vad hästarna gör mot varandar! Och en häst väger ett par hundra kilo mer än vad du gör, så du gör den inte särskilt illa.

Att trycka lätt på hästens bakdel för att få den att flytta sig är också en väldigt bra övning. Börja med att lätt trycka på hästens bakdel och öka trycket hela tiden tills den går undan. Släpp dock inte handen från hästens sida utan håll kvar handen löst och försiktigt som du ger en eftergift. Försök sedan igen och det kan ta lite tid innan hästen förstår vad det är du vill att den skall göra. Men ge inte upp utan fortsätt att trycka och ge eftergift.
Målet är att du i första stadiet ska kunna lägga handen mjukt mot hästens bakdel och den ska då gå undan 1-2steg. Detta kan behöva upprepas någon dag beroende på vilken häst det är.

Men ditt nästa steg är att få hästen å gå undan när du går mot bakdelen. Flyttar sig inte hästen när du går så lägger du handen på bakdelen samtidigt som du kliver på hästens bakhov. Om du får respons direkt tar du bort foten och handen samtidigt som du berömmer med en mjuk och lugn röst. Försök igen utant att kliva på hästen och med en lätt hand. När hästen flyttar på sig tar du samtidigt ett steg framåt för att visa att du vill fram och att han/hon måste flytta sig.

Jag tänker försöka prata med några och se om jag inte kan få låna någon häst och filma detta. Är så svårt att göra detta själv. :P

Men detta är en video jag tittat på flera gånger och bara smälter varenda gång!



Sent

2012-03-06 22:41:09 / 0 kommentarer ..


OJ, det vart lite senare detta än vad jag hade tänkt mig! Men pappa kom å hämtade mig vid 12 å jag var hemma igen strax efter 4. (: Vart en heldag med far så att säga.

Min sambo sover sedan ca 2timmar tillbaka så jag passade på att duscha och ha en riktigt ta hand om mig själv kväll! Det inkluderade ansiktsmask, hårinpackning och lite skönhets fixning överlag. Mycket skönt att krypa ner i soffan nu och bara mysa hel å ren liksom.

Morgondagen kommer vara lugn (hoppas jag), ska fixa lite i lägenheten såsom vika ihop mina kläder.... Dom är intryckta i ett hörn typ? haha sedan ska jag även bara ta det lugnt och kolla så jag har alla saker inför kvällen. För då kommer nämligen Theresa hit och ska baka lite. (: Måste därför sätta mig ner imorgon å fundera ut vad vi ska baka? haha

Nu tänkte jag ta å slappna av inför ett par avsnitt av Bones, dricka min Zero och kanske smaka på en å annan godis? (a) haha ibland får man unna sig! Jag har ju helg hela veckan då det är lov. ;)

Sov så gott, mina kära läsare! Som är över förväntan +20st om dagen? haha jätte kul att det är så många. :D Ska ta och fixa ett inlägg imorgon om grunderna till Horsemanship! Men nu måste jag fokusera på Bones!
Natti Natti!


Körvana

2012-03-06 12:05:45 / 1 kommentarer ..


Det blev en liten off helg, hade inte riktigt tid eller ork för att blogga. Var full rulle och på söndag var man inte riktigt i skick för att sätta sig å blogga. :P om ni förstår vad jag menar? Haha jag var inte bakis men man var jäkligt seg och satt bara å lira xbox hela dan med karln min och hans bästa polare å min kära vän Marika! Men igår var jag fullt upptagen hela dagen, jag grejade lite i lägenheten å planerade lite inför framtiden. Sånt där som man behöver göra ibland, tur ingen såg mig då jag inte direkt var vacker på morgonen. :P haha det var en ordentlig bad hair day!

Men idag ska jag försöka slänga in lite intressanta inlägg! Men först ska jag köra till Sollefteå då pappa ska på sjukhuset och kolla ögonen. Lika bra att jag får lite träning nu när körkortet närmar sig! *pirrigt* Nog för att jag kör i stort sätt varje dag från stan och hem till Frånö, vilket är ca 5km. (: Så körvana har jag men det är detta med längre sträckor och ja det skadar ju inte så att säga.

Såhär ser jag ut när det gäller överdelen på mig iaf

Gillar ni min röda slinga? Man måste ju få va lite knas ibland ;) haha :p

Nej nu kommer snart min far så jag måste nog ta å packa ihop min väska samt ta fram mina skor. Haha vart dom nu är? :S


Film

2012-03-04 13:03:17 / 0 kommentarer ..



Ja, vi är ju ganska vild hela gänget! ^^ Men vi är ett sånt skönt gäng så det finns inte! :D

Tolknings försök!

2012-03-03 18:24:06 / 1 kommentarer ..


Hallo, hoppas ni haft en fin dag! För det har jag haft :)

Var till ridskolan å provade på vilka hästar de va som skulle kunna funka till tolkningen. Försökskaninerna va; Grazina, Mondis Alfons & Silver Gossip. Alla tre var lugna som filbunkrar och brydde sig inte nämnvärt om detta med att folk släpade efter dom, skrek och skrattade som nå tok. :P

Här kommer lite bilder från dagen:

Först ut: Frida & Alfons


Taggad skidåkare *not*


F.A.I.L... Insåg att jag ska inte stå på ett par trickskidor heller..


Vi bytte skidåkare,


Som stylade rejält!


Till och med Marika ställde sig på ett par skidor!


Och klarade sig galant! :D

Sitter just nu å knåpar på filmerna från idag, kommer ut lite senare! ^^ Samt att ett litet bildspel på klaras fina vurpa. (a) håll utkik!

Kort & Enkelt

2012-03-01 19:13:03 / 0 kommentarer ..


Tunga kursen på morgonen och pratade om hjälpbromsar och om säkerhetskontroll innan körning.

Riskettan på eftermiddagen var väldigt intressant bortsett från att det vart lite stressigt att hinna med bussen när vi fick sluta 15:37 å bussen går 15:40 (!) men det gick! Haha

Jag är sjukt trött och har riktigt ont i ryggen, så lovar att uppdatera er imorgon men som det är just nu orkar jag inte riktigt sitta å skriva. Måste göra iordning matsäck osv. tills imorgon och även lite annat pyssel jag måste hitta på. (:

Så jag hoppas ni står ut, kom gärna med något förslag ni skulle vilja läsa om eller så!


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se