ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Överfallssurrning, Loopsurrning

2012-02-29 21:04:01 / 0 kommentarer ..


Hela förmiddagen spenderade jag med att försöka räkna/lista ut hur man på bästa, mest effektivaste sättet surrade fast ett gods som var si å så högt å sådär långt och vägde så mycket. Kan säga att jag var rätt snurrig i huvudet efter allt det där och det tog verkligen på hjärnbanken. Det här med Lastsäkring är ganska krävande och jag är glad att vi hade en lathund att använda, för hur sjuttsingen ska man komma ihåg alla vikter å bestämmelser å friktionsytor och allt annat?!



Det är sånt där jag har suttit å räknat ut, man måste faktiskt ha ett litet mattehuvud när man går fordon. Det är inte så enkelt som alla tror!

Kvällen egnade jag åt något riktigt kul, fotografering! Fotade en hoppgrupp och håller i skrivande stund på att sortera upp bilderna och skriva ut till de människor som jag fotat hur mycket bilder det blev och priset beroende på om dom vill ha det skickat eller en skiva. :)

Kan dock bjuda på ett par sneak peaks så även mina kunder kan kolla in hur några bilder blev.

Ida N & Calandiva


Celina G & Mondis Alfons


Sofia E & Kallemattson

Nu är jag ruskligt trött, så skall genast hoppa i säng efter detta inlägg och tagga inför imorgon. Då är det Riskettan som gäller!

Natti natt där ute! :)


Lärare

2012-02-28 19:51:07 / 0 kommentarer ..


Jag tänkte ta upp något som är väldigt viktigt, i alla barns liv! Det är inte föräldrarna utan lärarna. Det kan vara en lärare på skolan, en lärare i den sport man utövar och det kan även vara en lärare i musik. Ja ni förstår att jag syftar på lärare i alla dess slag och former.

Tänk nu på att detta inte gäller alla lärare utan det finns undantag, sedan om det är för det posetiva eller det negativa får ni själv avgöra. Jag talar ur egen erfarenhet och skriver från mitt egna sinne och hjärta.

Men för mig ska en lärare stötta genom med och motgångar, hjälpa till när det är något man inte förstår och finnas till hands när man har det svårt. Att stötta en elev som har t.ex läs å skriv svårigheter kan hjälpa denna elev oerhört mycket! Med förutsättningar att eleven är villig, det går aldrig att lyckas om man är två i båten och bara den ena skall ro. Man måste självklart visa eget intresse.
En lärare ska ha viljan att villa lära ut, ha en god inställning till elever då både vi elever och läraren bara är just människor. Alla har vi bra och dåliga dagar, men att enbart ha dåliga dagar kanske man ska börja fundera på att något faktiskt är fel och man kanske inte ska gå till jobbet just den dagen utan försöka få hjälp?
Sedan ska en lärare vara just det en lärare som kan och vet vad den gör. Att hamna som elev hos en lärare som inte ens vet vad den håller på med, det är dömt till att gå käpp rätt åt fanders. Eller hur?

Jag har själv stött på lärare som inte visste vad dom höll på med, man fick själv ta tag i lektionen och styra upp det. Jag väljer att inte nämna i detta inlägg vilken årskurs, skola eller ens sport/utbildning jag pratar om då jag inte vill hänga ut någon eller väcka misstankar. Jag skriver som sagt enbart för att hjälpa andra hur man kanske ska tänka och handla i en liknande situation?

Jag har allt för många gånger stött på både mina och andras lärare som är totalt tvärtemot vad jag beskrev där uppe. Dom är sura/griniga och ibland rent utav elaka och kränkande. Dom vägrar lyssna och vad man än säger och gör så är det helt fel.
Det leder mig in på nästa sak: de vägrar att förnya något! Det ska vara på deras gammal modiga sätt och eftersom det har funkat alla år tidigare varför ska det inte funka nu? Är ni efterblivna eller? Ungefär så känner man sig... Man blir verkligen nerputtad om man lyckas med något, för på nåt sätt så skall vissa lärare alltid ha rätt och baske mig den som försöker putta ner dom från den tronen!!!!
Dessutom är dom helt inlåsta på SITT sätt att förklara och undervisa. Går man som jag i en klass med 25personer, så har alla olika behov som man måste överse. Vissa kan inte lära in sig något genom att läraren enbart står och pratar hela lektionen, medans en del inte kan lära sig av att läsa texter utantill. Ja det finns många olika varianter och jag tycker det är viktigt som lärare att blanda dessa delar. Självklart måste man enbart prata om vissa delar eller skriva/läsa om vissa saker. Men det finns lärare som undervisar på sitt sätt och så är det punkt slut.

De kränker elever som kanske har svårt för sig, behöver extra hjälp eller kanske svarade fel på en fråga? Det sistnämda är en vanlig sak att läraren t.ex börjar skratta åt en och skakar på huvudet. Vissa kan ta det som ett skämt och skoja till det lite, men många tar illa vid sig och vågar faktiskt inte svara på frågor utan då spelar dom "dumma/pajas" för att då inte bli utskrattad för ett misslyckande, utan för en uppenbarhet. Man dömer ut elever att vara lata/ovilliga bara för att dom har det svårare och inte förstår. Man har alla olika inlärningshastigheter och var och en behöver sin tid.

Något som inte enbart rör lärare, utan vuxna i allmänhet. Det är att eftersom jag/vi är barn så har vi mindre rätt att framföra våra åsikter. VI har mindre rätt i det vi säger och VI överdriver oftast. Man blir inte tagen på allvar, de ser ner på en. Det är också något som har hänt mig allt för många gånger, man har försökt driva igenom att en lärare har ett felaktigt beteende och det man får till svars är att dom kanske har en dålig dag. Tillslut går det så långt att man måste be sina föräldrar höra utav sig till skolan eftersom det man själv säger inte går in i deras huvud! Men när dom hör en vuxen berätta EXAKT samma historia är det en helt annan femma? Ska det verkligen vara så att dagens ungdomar inte har något att säga till om utan vi ska bli felbehandlade och misskötta av samhället? NEJ!

Stå på er där ute, tjata och var inte rädd att ta hjälp utav någon som kanske är lite tuffare och som kan pusha på och driva igenom saker.

 Man ska inte ge sig förrens man har fått tagit sig en bit av kakan!


27/2 2012

2012-02-27 22:17:35 / 1 kommentarer ..


Hallo!
Jag har nyss kommit hem från en hel dag med spännande upplevelser. Skolan gick i sin vanliga ordning men nu med en hel del dans längs korridorerna och Lasse Stefanz som dånade ur mobilhögtalarna. Känns så skönt att komma varje vardag till ett helskönt gäng med lika sjuk humor som man har själv. (:

Åkte direkt efter skolan hem till mamma & pappa där jag åt middag och sedan sprang in på dollar. Köpte en hårinpackning för första gången, hörde att det kanske skulle hjälpa mot mitt risiga hår.... Ser hemskt ut :( Samt att det blev schampoo, balsam, en korg, lite grönsåpa å deo. (: Bra att ha saker helt enkelt! Sånt där som man måste fylla på regelbundet, å grönsåpa är något som jag älskar att skura golvena med! Luktar så otroligt gott och det blir så rent och fräscht utav det. :D

Körde sedan till ridskolan för att ha U-sek möte. Vi är ett helt grymt gäng som verkligen har det så fantastiskt kul ihop! Samansvettsade och humöret på topp alla gånger. Skulle man mot förmodan inte ha humöret på topp så då blir det på topp när man kommer dit. :)

Det känns som att mitt sportlov kommer vara fullspäckat, vilket gillas otroligt mycket! Det här med att vara hemma är inte aktuellt just nu, det går i vågor och i detta nu vill jag bara hitta på massa saker med mina vänner och min pojkvän! Så sportlovet kommer vara riktigt klaschigt när det kommer igång!
Planerat är att i helgen testa hästar inför tolkning på fredag (sportlovet), sedan ska jag fota både Zuzzi & Marielle. Eller egentligen är det ju hästarna :P men vi kan ju låtsas lite. Det skall ridas, det skall partas å det skall vara en utvilad människa som kliver på skolan igen!

Jag visar en helt ovisad bild (tror jag) från när Celinas syster hade lektion för mig... Typiskt att mina chaps ska gå sönder precis då (!) så det fick bli silvertejp som räddade hela stuationen!
- Går det inte att laga med silvertejp, då är det trasigt! -





Johan B.

2012-02-27 12:00:00 / 1 kommentarer ..


Red dressyr på Johan 17/2 och har ett par ovisade bilder. Bilderna är fotade av Marika Gunhaga & Susanne Jonsson.

Övningen gick ut på att lägga 10meters volter vid varannan bokstav på långsiderna. Mellan volterna skulle man rida i en skänkelvikning. På kortisdorna var det en halt vid A&C. Vi varvade på slutet med att varannan gång trava en kortsida och även trava ett par serpentinbågar emellanåt.

Gick helt okej med halterna och volterna i slutet, men det där med skänkelvikningar är inte riktigt min grej alltså. Men Johan var fin och snäll i vanlig ordning och det var Marika som agerade lite instruktör.







Lov ?

2012-02-26 20:10:00 / 0 kommentarer ..


Jag saknar faktiskt sommaren lite, mysa på morgone ute på bron.
Äta frukost å lyssna på fåglarna i skogen, aah. Sommar kom!
Men snart är det sportlov, bara en vecka kvar! Varav de 2 sista dagarna
denna vecka (Tors&Fredag) kommer vara speciella. (:
Risk1an på Torsdag & Halkbanan på Fredag... VROOM VROOM!


Fotoshoot 25/2

2012-02-26 15:32:35 / 0 kommentarer ..


Igår var jag å hade en fotoshoot med Marika & Grazina. Hon ville ha lite bilder på sin Sverige outfit och vädret var med oss, ordentligt. Både Grazina & Marika var taggade till max, här följer ett urval från de 370 bilderna som fotades. (:


Canon Eos 550D / Sigma 70-300 ef. iso 400 0/2000



Canon Eos 550D / Sigma 70-300 ef. iso 400 0/2000


Canon Eos 550D / Sigma 70-300 ef. iso 400 0/2000


Canon Eos 550D / Sigma 70-300 ef. iso 400 0/2000


Canon Eos 550D / Sigma 70-300 ef. iso 400 0/2000 


Canon Eos 550D / Canon 18-55 af. iso 200 0/1000


Canon Eos 550D / Canon 18-55 af. iso 200 0/1000


Canon Eos 550D / Canon 18-55 af. iso 200 0/1000


Canon Eos 550D / Canon 18-55 af. iso 600 0/600


Canon Eos 550D / Canon 18-55 af. iso 600 0/600

Är riktigt nöjd med bilderna, så blev även Marika. Har en till Fotoshoot inplanderad till nästa helg, dock hänger det lite på vilket väder det är. Men jag hoppas på att det blir lika bra kalasväder!

Vad tycker ni om bilderna? Konstruktiv kritik tas gärna emot! (:


Nytt å Fräscht

2012-02-26 15:19:16 / 1 kommentarer ..


Hallo,
Jag har nu fixat som en galning med koder och annat till bloggen. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig men en något stilrenare design fick jag till. Om ni inte ser den så prova tryck F5 då uppdaterar du sidan och kan ta del utav min nya design.

Har även lite planer på att modifiera om innehållet i bloggen, men det kommer ni märka av. (: Nu ska jag finslipa lite och se så alla saker ser normala å bra ut. Lämna gärna en åsikt om vad du tycker om den nya designen. Konstruktiv kritik uppskattas alltid! 

En liten kod är den där "etiketten" uppe på headern, om ni håller muspekaren över den så kommer det upp en liten informations ruta. (:


Ursäkta

2012-02-24 20:26:59 / 0 kommentarer ..


Ursäkta röran!
Planering å ombyggnad pågår (:

Min Dag Idag!

2012-02-02 14:54:11 / 1 kommentarer ..


Men god eftermiddag!
Jag kände för att skriva ett längre och lite mer igenomtänkt inlägg innan jag tog en bloggpaus. Har sett att det är en hel del som varit inne lite nu å då. (: Men nu är jag back on track för ett tag igen! :p Tröttnar tyvärr rätt fort på det här med bloggning då jag inte är så super sugen att hålla på å skriva meningslösa inlägg utan inlägg som betyder något för mig och inlägg jag kan blicka tillbaka på.

Idag är det MIN dag, jag fyller nämligen 18!!!!!!!!!!!!! Äntligen måste jag säga! :') heeelt underbart! Så idag har varit en lugn dag och jag hoppas att det skall fortsätta på det sättet. ^^

Puss å kram <3

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se