ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Gammalt inlägg

2012-09-23 20:16:00 / 0 kommentarer ..


Jag hittade ett gammalt inlägg jag skrev för ca 2år sedan. Jag kunde inte sluta le åt mina åsikter och argument då, jag håller fortfarande med och jag minns för varje ord vad mina tankar vandrade under det där inlägget. Här kommer det:
 
Folk idag har ingen respekt för att man gör något annorlunda, att man jobbar med riktiga djur! Visst i stort sätt alla sporter har något negativt. Men ingen hobby är nog så utsatt som ridningen är. Jag menar folk trackar ner på oss så vansinnigt mycket. Det duger aldrig och dom vet alltid bäst. När någon frågar mig vad jag brukar göra på fritiden nämner jag inte ens hästar, jag är rädd för reaktionen jag ska få. Att dom ska vända om å gå eftersom "jag är en sån som leker med maten". Att dom ska ångra sig och tycka att man inte kan umgås med folk som mig eftersom jag inte har något vett i skallen. Hästar ska ligga på en macka och inte lekas med. 

Dagens människor har ingen respekt för folk som håller på med hästar, det är mycket få människor som jag möter som accepterar det. Dom här som inte håller på med hästar alltså. Vad fan har vi gjort er liksom?!?!?! Jag blir så jävla less att man blir sedd som en HELT annan person när folk får reda på att man har ridning och hästar som sin stora hobby. Jag är för fan samma människa som jag var före du fick reda på att jag håller på med hästar? Många är säkert rädda för hästar å försvarar sig därför med att vända alla taggar utåt å hacka ner på dom som håller på med hästar. Men vad hjälper det er?! Jag hackar inte på dom som är rädd för hästar, jag har förståelse! Det är stora djur man håller på med som lätt kan döda en, eller vålla otroligt stor skada i alla fall! Jag trycker inte ner någon ifall en person jag möter har en udda hobby? Det är deras hobby och påverkar den inte mig så vafan ska jag bry mig för????? 

Men det verkar jävligt viktigt för er andra att lägga sig i vad vi håller på med. Jag tar inte åt mig av det ni säger, utan reaktionen man får! Att man inte ska accepteras av samhälllet eftersom man är hästtjej. Å gud nåde om det är en kille som rider, men trav är en annan sak? HALLO det är häst som häst?!?!?!?!!!!!!!!!! 

Ridningen måste även vara den sport vi trycker ner varandra i mest. Har man inte egen häst, tävlar utan bara rider på ridskolan 1-2ggr i veckan. Man rider för att man tycker det är kul och inte har någon annan plan för att göra något annat. Då får man snea blickar. Är man inte bäst utan man gör mycket fel eftersom man inte ha den chansen att utvecklas som en person med privat häst och naturbegåvning för det.... ja då blir det en massa skitsnack! 
Man jobbar annorlunda,  man jobbar inte från ryggen utan som jag gör t.ex från marken. För mig är kontakten mycket viktigare än formen och prestationen på hästen. Sålänge hästen mår bra, mår jag bra! Sen om den inte är snyggast, ser lite haljävlig ut... kan inte hoppa 1m, kan inte gå i form i alla gångarter. Har sina små skavanker här och var. Men den gör sitt bästa och vi har en superkontakt. Det värdesätter jag så mycket högre! en kontakt och förståelse för varandra. 

Folk som gick förbi på läktaren när jag jobbade med Garri, höjde ena ögonbrynet å när jag kom tillbaka till stallet tittade dom frågandes på mig. Vissa kom fram å frågade vad sjutton jag höll på med, när jag sa NH såg dom alla ut som frågetecken. Jag började förklara vad NH var och vad det betydde för mig så fick jag ett.. "Jaha, varför det?" svar. Det handlar mycket mer om prestationer idag än vad det gör om känslan mellan häst å ryttare. 

Människor frågar mig hur jag kan handskas med hästarna som ingen annan kan? Lätt svar, NH. Även fast man inte kan jobba med en häst i en roundpend, ridhus eller så. Kan man göra så mycket bara av att stå i spiltan. Om männsikor lärde sig mer om NH skulle vi få helt andra hästar. Tyvärr är Horsemanship inte lika värdesatt som att klara en bana på en träning eller få hästen skit fin under dressyrpasset.

Men jag känner en större prestationsframgång och en större lycka när jag får en häst att lita på mig. Jag känner mig så stolt och lyckad när jag kan få den där hästen som ingen vill gå in till, eftersom h*n är så elak. Folk är rädda för h*n och dom tycker hästen är dum i huvudet, att hästen har problem.. "Det finns inga hästar med problem, Bara hästar som har problem med människors beteende. " Folk får tycka jag är knäpp som gick in till Arminda även fast det stod att man måste låta personalen ta hand om henne. Jag tänkte det att de kan dom fetglömma! Jag hade precis börjat läst om NH och fick sånna stora reaktioner från henne att jag fick ett glädjerus. Bara genom lätta tryckningar och rörelser fick jag hålla på med en helt annan häst än vad dom andra som bara gick rätt in. 
 
Over And Out!

Känner för ett random inlägg bara sådär!

2012-09-21 16:26:37 / 0 kommentarer ..


Ja random blir det ju med tanke på att sist jag skrev var i Juli. Världen har varit lite upp och ned den senaste tiden men jag har väl börjat komma på fötter igen och känner mig lugn och sansad inför höstens alla prövningar. Vi har kommit igång i skolan och livet utanför har rullat igång som det ska. Det tar ett tag för mig att ställa om från sommarlov till skola, man blir så lat å slapp under sommarlovet då man inte riktigt har några rutiner. Men nu ska nog allt vara tillbaka som det ska!

Finns massor utav roliga saker som har hänt och jag hoppas att jag snart ska kunna fortsätta skriva om massor utav roligheter. Men jag väntar lite med att lägga upp alla roliga saker och kör ett straight boring inlägg.
(som att jag skulle göra det?)

Duktigt va? Sådär såg min fot ut sista juli! Haha var till en polare och lyckades pricka dennes gigantsika grop som fanns längs gången. Så första besöket på akuten efter 18års undvikande! Jaja nångång ska ju vara första. Var bara en stukning och jag kan säga att än idag är min fot svullen och gör ont. (Kan ha å göra med att jag lyckas dra upp skadan hela tiden genom att trampa snett osv.) 

Det var cruising i vanlig ordning andra helgen i Augusti. (: Mycket trevlig början men slutet kan jag önska vore bättre. Men livet går vidare och jag har börjat glömma den delen då det som hände påverkade mig väldigt. Men fick mig att inse både ett och annat, så jag vandrar framåt och mår bättre och bättre som det ser ut i dag.

Shoppat en del nytt till garderoben också.. Vilket var välbehövligt!


SISTA ÅRET!! TAGGAD SOM FAN! he-he... jag har börjat skolan igen (a) sista året och det är helt ofattbart!!

Nej men nu kommer snart en polare så ska väl börja med tacosen... (eller hur man nu säger) och imorgon blire lastbilsträffen i ramsele! Så systämen åk med upp! ;) Hoppas jag kan bju på nå fina bilder! :3

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se